19 lokakuun, 2021
Virtuaalinen uutishuone ja uteliaisuuslakku? Katso blogistamme, mitä nämä mystiset asiat tarkoittavat ja tutustu, mitä muuta pohdimme CRITICAL-hankkeen, Tampereen kaupungin, YLEn ja Tampereen kaupunginkirjaston yhteisessä kehittelypäivässä.
5 lokakuun, 2021
Onko väite hyvin vai huonosti perusteltu? Nyt pääset kertomaan mielipiteesi! Tutkijamme Annika Svedholm-Häkkinen tekee tutkimusta arkiargumenttien vakuuttavuudesta, eli siitä, miten hyvin erilaiset väitteet on ihmisten mielestä perusteltu. Osallistujiksi etsitään kaiken ikäisiä ihmisiä koulutuksesta ja taustasta riippumatta - oli argumentaatio tuttua tai ei. Osallistu tutkimukseen täällä.
5 lokakuun, 2021
Tutkijamme Carita Kiili esitteli yhteistyökumppanimme Seinäjoen kaupunginkirjaston Lukulystit-tapahtumassa uusimpia tutkimustuloksia lasten ja nuorten kriittisen nettilukemisen taidoista ja esimerkiksi lukutottumusten yhteydestä näihin taitoihin sekä ideoi taitojen oppimista tukevaa pedagogiikkaa. Esityksestä on nyt julkaistu tallenne Kirjastokaistalle - käy nappaamassa vinkit mukaasi!
24 syyskuun, 2021
Mitä tarkoittaa disinformaatio ja miten sillä yritetään vaikuttaa? Miten opettaa kriittistä nettilukemista? Näitä aiheita pohtivat tutkijamme Reijo Kupiainen, Carita Kiili ja Elina Hämäläinen yhteistyökumppanimme Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston opettajille ym. suunnatussa maksuttomassa koulutuksessa ke 6.10. klo 12-15.30. Keskustelua herättelemässä Kai Halttunen. Ilmoittaudu mukaan täällä
24 syyskuun, 2021
"Maantieteellisen lukutaidon kehittyminen alakoulusta yliopistoon" -työpaja järjestetään osana Maantieteen päiviä 4.-5.11. Tapahtuma toteutetaan etänä ja se on maksuton kaikille osallistujille. Tervetuloa mukaan!  Katso koko tapahtuman ohjelma ja ilmoittaudu mukaan täältä: lnkd.in/dUuip3Qh 
10 syyskuun, 2021
Tutkijallamme Carita Kiilillä on puheenvuoro "Nuoret kriittisinä nettilukijoina" Lukulysteillä . Lukulystit-webinaarin järjestää CRITICAL:n yhteistyökumppani Seinäjoen kaupunginkirjasto, jolla on lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä. Maksuton webinaari järjestetään 15.-16.9.2021. Lukulystien upea ohjelma löytyy täältä.