18 tammikuun, 2022
Vielä ehtii ilmoittautua mukaan helmikuussa alkavaan yhteistyökumppanimme Mediakasvatusseuran maksuttomaan "Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin" -verkkokoulutukseen, joka on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opettajille. Kouluttajana toimii myös hankkeemme tutkija, mediakasvatuksen ja medialukutaidon yliopistonlehtori Reijo Kupiainen Tampereen yliopistosta. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä linkistä
17 tammikuun, 2022
Tampereen yliopistossa on alkanut luokanopettajaopiskelijoille suunnattu kriittisen nettilukemisen opintojakso. Opintojakson aikana opiskelijat katsovat hankkeemme asiantuntijoiden videoita, harjoittelevat omia taitojaan sekä suunnittelevat ja toteuttavat opetuskokeilun alakoulun ylemmille luokille. Keräämme myös tutkimusaineistoa opiskelijoiden kokemuksista ja oppimisesta.
15 joulukuun, 2021
Kieliverkoston perinteinen Kari Sajavaara -muistoluento järjestetään perjantaina 21.1.2022 webinaarina klo 13-15.30. Tilaisuuden pääpuhujaksi on kutsuttu hankkeemme tutkija Carita Kiili Tampereen yliopistosta. Hän luennoi aiheesta "Internet lukemisen ympäristönä: Kielen rikkaus ja riskit". Ilmoittaudu tilaisuuteen 19.1. mennessä täällä.
15 joulukuun, 2021
Kasvatustieteen päivillä (JY) oli mukana Lasten ja nuorten kriittisen lukutaidon teemaryhmä, jonka esitysten erilaiset lähestymistavat kriittiseen lukutaitoon saivat aikaan vilkasta keskustelua. Teemaryhmä paljasti, että kriittisen lukutaidon kehityksestä ei vielä tiedetä kovin paljon. Tutkimusta onkin tärkeää jatkaa myös siitä, miten kotona ja koulussa voidaan tätä kehitystä tukea. Kooste teemaryhmän esityksistä blogissamme.
10 joulukuun, 2021
Tutkijamme Carita Kiili oli esittelemässä hankettamme Faktabaarin organisoimassa tilaisuudessa "Developing Student Critical Capabilities for a "Post-Truth" Society", jonka pääpuhuja oli Professori Jonathan Osbourne Stanfordin yliopistosta. FINSCI-hankkeen puheenvuoron piti tutkija Kirsi Pulkkinen Heurekasta. Tilaisuuden tallenne on nyt katsottavissa täällä.
10 joulukuun, 2021
Joulukuun alun ITK-konferenssissa esittelimme arviointikortit, sidossanakortit ja arviointityökalun lasten ja nuorten kriittisen lukutaidon kehittämisen tueksi. Nämä työkalut ja ohjeita niiden käyttöön löytyvät nyt myös kotisivuiltamme, jonne kokoamme käyttövalmiita oppimateriaaleja jatkossakin.